Wakacje ze Strikersami na Zakręcie – podsumowanie projektu

31 lipca 2020 r. na osiedlu Leopoldowo, odbył się piknik dla dzieci, które uczestniczyły w projekcie grantowym pn. „Wakacje ze Strikersami na Zakręcie”. Przedsięwzięcie zostało zorganizowane przez Grupę Nieformalną reprezentującą osiedle „Leopoldowo” we współpracy z Fundacją na Rzecz Rozwoju Kujawskiej Szkoły Wyższej we Włocławku „Vladislawia” i Miejskim Ośrodkiem Pomocy Rodzinie we Włocławku.
Zajęcia wakacyjne ze Strikersami były prowadzone w lipcu przez okres 4 tygodni. Wzięło w nich udział 15 dzieci, w tym podopiecznych MOPR. Uczestnikami opiekowali się Pani Patrycja i Pan Daniel – przedstawiciele Grupy Nieformalnej reprezentującej Leopoldowo, pełniący również funkcję Wolontariuszy MOPR.
Podczas pikniku dzieci zaprezentowały trening sportowy oraz gry i zabawy
na świeżym powietrzu. Atrakcją na zakończenie była kiełbaska z grilla i słodki poczęstunek. Projekt był finansowany przez Fundację „ANWIL dla Włocławka”.

Zapraszamy do obejrzenia galerii zdjęć projektu